Vi bruger Cookies!     

         
 X     
BestyrelsenHUSKERENS FORÅRSTUR TIL GAVNØ SLOT D 29. MAJ 2017
 
Mandag den 29. maj, var ”HUSKEREN” på sin årlige forårstur. Denne gang havde bestyrelsen arrangeret en tur til Gavnø Slot. Vi havde en rigtig god tur i en handicapbus, ude i den flotte natur. Det er så skønt når naturen står i det skønne lysegrønne forårsskrud. 
Vel ankommet til Gavnø, her blev vi godt nok skuffede. At tulipanerne var afblomstret, var der ingen som kunne gøre for. Men selve stedet virkede som om de ikke gad have gæster på en mandag. Dog var prisen for indgang som alle andre dage. Da vi ville have noget at drikke og spise, var der øl, kaffe, og sikkert også te,  Men af de 15 – 20 stk. smørebrød der var, så halvdelen ud som overskud fra om lørdagen. (Havde forhørt om bordbestilling og kaffe). Men fik at vide dette kunne man ikke. Men Caféteriet var da åbent, Det var butikken og bryggeriet tilgengæld ikke. På deres hjemmeside melder de ikke noget om dage hvor der er lukket, tilgengæld står der, at der er rampe for handicapede til Slotskirken.-Den kunne jeg ikke få øje på-. Ærgeligt for Kirke og Slot, var det bedste, ved dette besøg, Men desværre jo ikke for alle. En ½ time før tid sad vi igen i bussen, med næsen mod Bromølle Kro. Her bliver man ikke skuffet, er altid velkommen, og får serveret en god og velsmagende middag. Gammeldags oksesteg og citronfromage med vin. Middagen var for den donation vi fik efter Annelis Sjøgren.                                     Gerly

 

 

 

 

 

 

 

”Huskerens” forårstur til KORSBÆK. D. 30 - maj - 2016.

 

Endnu engang var vi, medlemmer af foreningen, heldige, at komme af sted på en dejlig udflugt i flot solskinsvejr. Af en eller anden grund, var raps markerne afblomstrede, for de skønne gule blomster. Vi plejer at nyde synet af dem. Men der er masser af anden dejlig natur at se på.

Vel ankommet til Klampenborg, var vi snart på Dyrehavsbakken. Det var lummert varmt og stadig solrigt, men op af Bakken kom vi da, og gik mod spisestedet ”Bræddehytten”. Lige før spisestedet, mødte vi grisehandler Oluf Larsen gå tur med sin hund, Kvik. Vel fremme fik vi alle tiders Buffet, der var så meget dejligt mad at vælge imellem, Hvorfor havde man spist morgenmad hjemme? Ellers havde der været plads til lidt mere af den gode mad.

Vel forsynede i hyggeligt samvær, gik vi fra bordene ved 14,30 tiden. Vi gik nu mod KORSBÆK, som vi var kommet for at se. Jeg tror, de fleste af os var godt tilfredse med, hvad vi så og oplevede.

Det er meget dyrt at få en guide, til at fortælle. Så vi gik bare rundt og så, hvad der nu var at se.Det var spændende, at gå i det miljø, og tænke tilbage på TV serien. Bygningerne er godt lavet. Flere af husene var til at komme ind i. Selvfølgelig var der boder med souvenir, alt hvad hjertet kunne begære. Efter at have listet rundt og se hele byen, var vi nogle stykker der samledes til kaffe eller koldt at drikke, i Katrine Larsen´s gårdsplads. Vi sad lige op af Grisehandler Oluf Larsens Grisebil, så var vi nogle der følte os hjemme.

Pludselig kom Oberst Hackel spadserende ind i gården til os, og sagde så pænt, ”Goddag, der er nogen der hygger sig her” og det gjorde vi. Ude på den store plads ”Torvet” kom Maud og Hans Christian Varnæs gående og de snakkede også med folk, de gik længe omkring og hilste, og så kom ”Røde” marcherende med en rød fane, med stramme militær skridt. Agnes var også ude og hilse på gæster. Lige da vi kom, så vi grisehandler Oluf Larsen ude og lufte Kvik.

Inde i butikken var der udstillet små dukkehus lignende motiver, med scener fra serien. Blandt andet: Varnæs stue, deres køkken, Katrine Larsens køkken, altanen, hvor pensioneret lærer Andersen får sin Lungebetændelse, og Fru og Frk. Møghe på tur i gaden, Fru Møghe i Rullestol, og det mener jeg bevist, da det var datidens kørestol i kurveflet. Og vi så både interiør af ”damernes Magasin” og ”Skjerns magasin” det var nu meget spændende. Og Jernbane restauranten med tjener Bolt og de faste kunder, grisehandler Larsen med Kvik, Røde og Fede.

Vi der ikke kunne få nok, tillod os at kikke ind af vinduerne,til bl. a. Katrine Larsens køkken og stue, og ind af vinduerne til Varnæs køkken i kælderen.

Ude af KORSBÆK var der kun at liste rundt og se lidt på, hvad der skete på Bakken, og slentre ned til bussen, der kørte os hjem igen, efter en dejlig dag. Tak for en god oplevelse.

Elisabeth.
Opdateret 05/07/2017

Besøg  
069459