Vi bruger Cookies!     

         
 X     
huskeren

                                                EN HISTORIE TIL EFTERTANKE

En kvinde på 54 år havde et hjerteanfald og kom på sygehuset til en operation. Medens hun lå på operationsbordet havde hun en oplevelse, hvor hun mente, at hun var døden nær.
Da mødte hun Gud, og hun spurgte ham om hendes liv snart skulle slutte.
Gud svarede: Nej, du har endnu 43 år, 2 måneder og 8 dage igen.
Da hun vågnede efter operationen, bestemte hun sig for at blive på sygehuset for at få foretaget en ansigtsløftning, en fedtsugning og også få forstørret brysterne. Da alt dette var ordnet, fik hun også fat i en frisør til at ordne håret, og derefter fik hun også mulighed for at få sine tænder gjort hvidere.
Alt dette bestemte hun sig for, da hun nu vidste, at hun havde lang tid igen.
Da hun blev udskrevet fra sygehuset og var på vej hjem, krydsede hun en vej og blev kørt ned af en bil og dræbt på stedet.
Ansigt til ansigt med Gud, spurgte hun hvorfor han ikke havde forhindret denne ulykke, da han jo havde fortalt hende, at hun kunne leve mange år endnu.
Dertil svarede Gud: Jeg kunne ikke kende dig igen for pokker.

                                                      ******************

Denne historie har Gerly fået af Karin. Og den kan vel nok give lidt tid til eftertanke.
Se, man kan køber sig til meget for penge af ydre udseende. Og nutidens læger og specialister kan forny vores hofter og knæ, sætte nye blodårer ind. Vi kan få ballonudvidelse og pacemaker, hvis hjertet begynder at svigte. Få kunstige tænder, arme og ben. Ja håret kan farves, selv vores teint kan få en ny farve ved hjælp af creme og kunstig sol.
Men du kan have nok så mange penge, men lykke og livet kan du ikke betale dig til.

 

                 DENNE PRAGTFULDE STIL OM KOEN ER SKREVET AF EN 8 ÅRIG

 Det er altså om koen. Koen er et husdyr, men den kommer også uden for huset, og den lever navnlig på  landet. Den kommer også ind til byen, men det er kun når den skal slagtes, men det er ikke noget den selv bestemmer. Den går ude hele året, ja, undtagen en tid  den står inde i stalden.  Koen har syv sider, den øverste side, den nederste side, den forreste side, den bagerste side, den ene side, den anden side og den inderste side. På den forreste side sidder hovedet, og det har den for at hornene kan  have noget at sidde fast på. Hornene er kun til pynt, de kan ikke bevæge sig, men det kan ørerne. De sidder også på hovedet, lige ved siden af hornene. Foran på hovedet sidder to koøjne, og munden kaldes en mule, det er nok fordi den siger - muh-. På den bagerste side sidder halen. Den bruger den til at jage fluer væk med, så de ikke falder ned i mælken og drukner. På den øverste side og på den ene side og på den anden side er der kun hår - de kaldes kohår og de er altid samme farve som koen.
Den nederste side af koen er den vigtigste, for der hænger mælken, og når malkepigen lukker op for hanerne, løber mælken ud. Når det tordner bliver mælken sur, men hvorfor ved jeg ikke, det har jeg ikke lært endnu. Koen har fire ben, et i hvert hjørne. De hedder koben, og kan også bruges til at trække søm op med. Koen spiser ikke ret meget, men når den spiser, gør den det til gengæld to gange. De fede køer laver tykmælk, og når den får kærnefoder, laver den kærnemælk. Når den har dårlig mave, laver den ost, i osten er der  huller, men hvordan den laver hullerne ved jeg ikke. Når koen bliver gammel og dør, slagter man den og sælger den til høje priser, men hvordan man gør det, har jeg ikke lært endnu.
Om den indvendige side af koen ved jeg kun, at der bliver mælken lavet. Nogle køer har en klokke om halsen, på den ser de, når mælken er færdig. Koen har en god  lugtesans, man kan lugte den langt væk, det er det, der giver den friske luft på landet.
Koens hvalpe hedder kalve og hvis det er piger, hedder de kvier. Kalvens far hedder okse, og det gør koens mand også. Oksen laver ikke mælk og er derfor ikke et pattedyr.
Den mest almindelige kosygdom hedder kolera og hvis det er en hunko som har det, hedder det kolerine.
Manden der fanger køerne, hedder kofanger. Der er også en kofanger på en bil, men det er en anden slags. Når der er mere end otte køer sammen, kaldes de en koloni. Nogle køer graver sig ned i jorden, de kaldes gravkøer, og de lever mest i byerne. Der er også noget der hedder billardkøer, biografkøer og lyntogskøer, men det er en anden slags, og de køer jeg holder mest af, det er de rigtige og de lever her ude på landet. 

PS. Jeg har også hørt at koen laver kokager, men dem har jeg ikke smagt endnu

 

 

 

 


Opdateret 28/03/2012

Besøg  
069459