Vi bruger Cookies!     

         
 X     
huskerenKÆRE LISSI JA ALLE I KLUBBEN HUSKEREN

Hvor er jeg glad for at jeg tog mod til mig, og tog kontakt til Lissi

Det er og har været en kæmpe hjælp for mig at flytte herop til Nykøbing Sj. og finde en så sød gruppe af mennesker hvor man hver gang man møder i klubben, bliver budt velkommen på en sådan dejlig måde. Alle de skønne timer med hygge og sjov samt i dag hvor der blev holdt hjemmelavet julefrokost for os alle med det skønneste mad. Tusinde tak til alle fordi jeg måtte være med .....

Mange hilsner og glædelig Jul samt lykkebringende Nytår 

Mvh. Jette Leerbeck

 

 

 

FÅR - DE PASSER DA SIG SELV.                                                      JANUAR 2012

Utroligt, der stadig er nogen  der tror det.
For min egen skyld vil jeg her berette lidt om, hvordan det er at have får. Men andre må gerne høre om det.
Det var mig selv, der i år 1987 - 1988 plagede om, at få får. For det første fordi lammekød smager himmelsk i min mund, men da også fordi, de får nogle søde børn. Ergo blev jeg sendt på landbrugsskole i 6 dage, for at lære noget om får, og komme væk fra den idé. Men så var tanken da først tændt,  ja gloende.
Allerede i august 1988 købte vi de første 2 gimmere og en vædder. Selvfølgelig ikke købt det samme sted. Og så har det ellers udviklet sig siden.
Igennem alle årene har det gået op og  ned ad bakke med hensyn til, hvor mange dyr vi har haft. Alt efter hvor meget det har drillet. Men jeg vil fortælle om det der er foregået her i januar 2012.
Vi har 32 moderfår som skal lemme. De første lam kom d. 10. og 11. uden problemer. Det 3. får fik sandelig først et hvidt og lidt efter et sort lam, men så finder fåret ud af, at det ikke vil have det hvide lam. Stanger den og sparker den væk, så det ikke skal drikke hos hende. Moderen holdes og lammet sættes til og får lidt råmælk. Men der går kun et døgn, så har moderen ikke mælk til to, ergo er den hvide på fast sutteflaske. Det 4. får er førstegangs fødende, fik kun et lam og har hvad der viser sig, slet ingen mælk i nogen af patterne. Ergo et flaskebarn mere. Fåret er glad for sit barn, ligger tit med sit hoved hen over barnet, så det er nemt at pusle om det = slikke. Så går det bare derudaf med lemninger. Det er ligeså godt om natten som om dagen. De fleste gange kan vi  se, når det er opover, andre gange kommer vi først i stalden når det første lam er født.
Så er det skaden kan ske, ikke så tit, men: Det næste får har veer og vandet er ved at gå, så farer det får over og overtager det lam der er født først hos det andet får, for mens moderen skal lægge sig og føde det næste lam.
Så er det vi tror, at så vil moderen ikke have sit 1. lam og så har vi problemet. Vi får hurtigt fat i fåret med de 2 lam, og så ind i lemmeboks, for det meste går det godt og hun tager begge lammene. Men det sker altså også, at fåret ikke vil vide af det første lam, fordi en anden har slikket på hendes lam. Sådanne et par har vi også, men der kan vi holde fåret, mens det fravalgte lam så selv drikker af patten. Fåret står bundet i sin boks, så hun ikke kan jage og stange det fravalgte lam. Kan lammet bare blive så stort, at det kan begynde at spise lidt korn eller wraphø, så kan det godt nå at blive stort og klare sig ude på marken.
Får er nogle gange nogle mærkelige skabninger. Hører de, at nu bliver der raslet med korn i spande, så er det spisetid, nu kommer det bedste på dagen. Så er det lige meget om et lam står i vejen, så skal det bare hen til spanden, hvor kornet kommer i. Så træder det lige hvor det passer den, også om det er på dens egne børn, også selv om der er plads nok i lemmeboksen. Så er det væk. Vi har et lam som blev trådt på det ene forben og haltede af sted. Det er ikke brækket. Det haltede i ca. 14 dage.
Dernæst kommer de tilfælde, hvor lammet bliver født baglæns, så er det også vigtigt vi er der, og  hjælper lammet ud, eller det ligger forkert med det ene forben eller hovedet ikke er med ved forbenene, det kan vi også selv rette og få lammet levende til verden, det kan være hårdt for moderen, men de er da kommet gennem det. Vi har prøvet det nogle gange gennem alle årene. Der går mange lam og får til ude i naturen, hvor der ikke er nogen parat til at hjælpe til i rette øjeblik. På store steder, hvor de har 500 til 1000 får, er der altid vagt i stalden, så der hurtigt kan sættes ind med hjælp.
Nu skal man ikke tro, det er bare besvær at have får. Hvis det var tilfældet, så havde vi nok ikke haft får i så mange år, som vi har haft.
Der er ikke noget så dejligt, som at se et nyfødt lam, når det 2 minutter efter fødsel prøver at rejse sig på sine usikre ben. Flaskelammene bliver vi lidt knyttet til, mens de er i stalden. De får automatisk mange kæl. Men når de først er ude i foldene, går der ikke så længe, før de glemmer, det var dejligt med mælkeflasker.
Det sker jævnligt, at vi sætter os på kanten af fodregangen eller den omvendte tønde, lammene har at træne spring fra, for at snakke/kæle med dyrene. De kan også være drilagtige når de kommer ud i foldene. Der bliver næsten altid et "udbrydderlam". Og det selv om vi har investeret i det stærkeste elhegn man kan købe

                                                                        FRA BONDEKONEN

 

 

 

 

 

Leder

Det er midt på sommeren nu, vejret er ligesom det plejer varmt, koldt, og regnfuldt, det er den danske sommer. Sankt hans er overstået, det var som det plejer rigtigt hyggeligt, og bakketuren var ganske varm. Men vi kom da hjem, inden aftenvagten var slut, men de kom ikke, det var sørgeligt. Bladudvalget har også haft møde, og her kom der nogle gode ideer for dagens lys,                                           

Kælderduen kommer og spiller,

Så skal vi en tur i Birkegårdens haver,

Bagefter skal vi have noget mad.

Foredrag er med Lis Ingemann fra handicaprådet, hun er formand, så der er bare med at spørge hende til råds

Vi er lidt bekymret over at vi ikke kan komme på Holbæk sygehus, for at snakke med dem der har fået apopleksi, det er meget kedeligt, for de har nemlig brug for at få at vide , at livet ikke er slut endnu, der er så meget mere endnu, Per Christoffersen roste os, for det vi gjorde for patienterne, men det er jo nok, for at sygeplejerskerne tror, at der går noget fra dem.

            Hilsen Lissi

 

 

 

En feriehilsen.

Så er det igen sommerferie, et år er gået hvor vi har tilbragt mange gode og hyggelige timer i ”HUSKEREN”.   Vi er mange der er glade for, at en fast lille skare er så aktive og gør et stort stykke arbejde, som vi alle nyder godt af. For mit eget vedkommende er jeg meget glad for at høre sang og musik, man bliver i så godt humør af det. Der har også været nogle gode foredrag, der findes jo gode fortællere. For slet ikke at tale om turene, juleturen til Tivoli var jo dejlig og turen i Cirkusrevyen ligeså. Så tænker man, der var jeg ikke kommet hvis ”HUSKEREN” ikke havde arrangeret det. Sidst men ikke mindst SKT. Hansaften, det var en dejlig aften med god mad, og igen var der lagt et stort arbejde i det. Der var pyntet så flot op og alt fungerede perfekt, så fra mig skal der lyde en stor tak for indsatsen, til den lille skare der altid er parat til at gøre et stykke arbejde for os andre.

                                                        Mange feriehilsner fra Kamma

 

 

 

Dejlige oplevelser med ”HUSKEREN”

 

Endnu engang har vi haft en dejlig tur med ”HUSKEREN”.Denne gang gik turen til Bakken. Det var en dejlig bustur, vi var heldige med vejret, (og bussen). Vi fik en dejlig middag, hos Lille Peter, bagefter så vi Bakke Revyen, det var en varm omgang. Det var en lang dag, men en god dag, som vi nød meget.

 

Traditionen tro holdt vi Skt. Hans aften hos Lissi og Benny. Det var et stort selskab i år, (næsten alle medlemmer deltog), men alt gik perfekt. Det er et kæmpe arbejde bestyrelsen står for, der var dejlig mad, samt sang og musik. Alt det takker vi mange gange for. Vi kommer igen næste år.

Endnu engang tak til Lissi og Benny.

 

Hilsen fra Annelise og Mona

 

 

 

Kære Huskernisser.

 

Først en stor tak, for en dejlig tur til Bakken. Som sædvanlig godt arrangeret, dejlig mad og en god revy, i samvær med gode venner.

Inger og jeg dukkede op til Skt. Hans aften hos Lissi og Benny, til pragtfuld mad. Svend er altid god til at grille og Inger var tilfreds med flæskesværen. En stor tak til bestyrelse og hjælpere, for det store arbejde de gør for os. Vores kasserer er en pragtfuld gut, det er ikke bare noget jeg synes, det synes han også selv.

En sommerhilsen fra

Inger og Asger

Opdateret 14/04/2016

Besøg  
069459